Home » GARDAMEER “CAMPING CISANO E SAN VITO”

GARDAMEER “CAMPING CISANO E SAN VITO”

Ben je op zoek naar een camping waar de hele familie zich kan vermaken, kijk dan eens naar Camping Cisano en San Vito. De camping ligt direct aan het Gardameer in het plaatsje Cisano di Bardolino, tussen de mooie stadjes Bardolino en Lasize in.

HET GARDAMEER⛵

De meeste van ons zijn wel bekend met het Gardameer. Het grootste meer van Italië ligt voor ons als zuidelijke vakantiebestemming niet zo ver weg, zo ’n 1000 km. vanaf de grens bij Venlo. Al sinds jaar en dag trekt het Gardameer veel toeristen die er volop kunnen genieten van de vele dingen die het Gardameer te bieden heeft. Het blauwe meer met op de achtergrond het mooie berglandschap is al een plaatje op zich. Rondom het meer liggen gezellige, prachtige dorpjes en stadjes.

HET JACHTHAVENTJE VAN CISANO

CISANO

Cisano ligt in aan de zuid-oostkant van het Gardameer, op zo ’n kleine 8 kilometer van de autobaan-afslag Affi. Het is een klein plaatsje dat hoort bij de gemeente Bardolino. Cisano heeft een olijfolie museum en een eigen jachthaven met, voor ons heel verrassend, aan de jachthaven diverse gezellige restaurants. Vanaf de camping loop je hier via het meer in 5 minuutjes naar toe.

CAMPING-EXPERIENCE⛺

Camping Cisano is een vrij grote camping met zo ’n 500 toerplaatsen en 300 accomodaties en is verdeeld in 3 gedeeltes. Het deel beneden, aan het water heeft de meeste toerplaatsen en het bovengedeelte de meeste accomodaties. Het bovengedeelte ligt aan de overkant van de weg, die de camping scheidt. Veel voorzieningen liggen ook op het bovengedeelte, zoals de supermarkt en de zwembaden.

Op het benedengedeelte van de camping is een strand aangelegd met speeltoestellen en parasols, waar de kinderen veilig kunnen spelen omdat het meer van de camping gescheiden wordt door een hek van gaas, maar waar je toch een vrij uitzicht hebt op het meer en de wandel/fiets boulevard. Net achter het strand heb je een restaurant en het animatie podium.

De camping heeft 3 zwembaden, die allemaal op het bovengedeelte liggen. Kampeer je op het gedeelte aan het meer, dan loop je via een tunneltje onder de weg door om op de andere gedeeltes te komen. Voor de kinderen is het waterpark aan de linkerkant echt een aanrader, die kunnen zich hier een hele dag vermaken. Grote glijbanen en waterspeeltoestellen domineren het fijne waterpark. Rondom het bad staan parasols met stoelen. In het hoogseizoen zijn deze al vroeg bezet, hoewel er best een behoorlijk aantal rondom het waterpark staan. Heb je een plekje gevonden dan kun je met een gerust hart van de zon genieten, want het bad niet diep en bovendien zijn er een aantal badmeesters die, verdeeld rondom het bad, die de zaken goed in de gaten houden. Aan het waterpark staat een barretje waar je wat kunt drinken of een ijsje kunt eten. Verder is er een terras waar je ook een hapje kunt eten.

Aan de rechterkant bevinden zich nog eens 2 zwembaden.

FACILITEITEN

 • 3 restaurants
 • Ijssalon
 • Bar
 • fietsverhuur
 • fitnessruimte
 • dokterspost
 • geldautomaat
 • wasmachines & drogers
 • wifi (niet optimaal)
 • boogschieten
 • minigolf
 • kano ‘s
 • tennis
 • speeltuin
 • animatie
 • miniclub
 • tennis
 • voetbal

WAT VONDEN WIJ❓

Als eerste: de ontvangst, zoals ik al had gelezen kies je bij aankomst een perceel uit de vrije plaatsen. Toen wij op de camping aankwamen, rond het middaguur, werden wij meteen doorverwezen naar een plaats waar de auto met caravan geparkeerd kon worden en werden wij met een elektrisch karretje langs de diverse lege percelen gereden. Nadat wij onze keus hadden gemaakt, kon de caravan op zijn plaats gezet worden, waarna we ons inschreven. Later zag ik dat dit ook in de vroege ochtend ook zo het geval was, dit maak je wel eens anders mee. Wat mij betreft dus een dikke 10 hiervoor!

Het personeel was overal heel vriendelijk en behulpzaam.

Sanitaire voorzieningen waren prima in orde en werd heel goed schoongehouden.

De percelen zijn niet helemaal vlak, dit komt omdat het terrein aan het meer toch wel licht hellend is.

De camping heeft één supermarkt, die ligt aan de overkant van de weg en is de enige plek van de camping waar je ’s morgen brood kunt halen. Afhankelijk van waar je staat kan dit best een eindje lopen zijn, bovendien staat er bij de bakker van de supermarkt een flinke rij, dit in ieder geval in het hoogseizoen.

De kinderen hebben het geweldig naar hun zin gehad, ze vonden het waterpark zo leuk dat ze van de aangeboden animatie helemaal geen gebruik hebben gemaakt.

Al met al, een hele fijne camping, met veel vermaak in een prachtige omgeving!

Wil je wat meer weten over de camping of het Gardameer, klik dan op de links hieronder.

https://www.camping-cisano.it/nl/

https://visitbardolino.it/bardolino-informazioni-turistiche/

https://www.tourismlazise.it/en/city-of-lazise/

https://www.gardameer-nu.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *