Home » CAMPING LA SOUSTA **** IN ZUID-FRANKRIJK, ook als doorreiscamping­čĆĽ

CAMPING LA SOUSTA **** IN ZUID-FRANKRIJK, ook als doorreiscamping­čĆĽ

DE CAMPING

Camping “La Sousta” is een familiecamping in het zuiden van Frankrijk, tussen Nimes en Avignon, vlakbij het beroemde Romeinse aquaduct “Pont du Gard”. De camping bestaat uit een aantal veldjes waar huur accommodaties en campingplaatsen elkaar afwisselen in een speelse opzet en ligt aan de rivier Le Gardon.

EEN DOORREISCAMPING?

Nou nee, La Sousta kun je echt niet bestempelen als een typische doorreiscamping, maar passanten zijn hier meer dan welkom en als de bezetting van de camping het toe laat, wordt er gekeken of je ergens aangekoppeld kunt overnachten. Maar er zijn meer redenen waarom ik deze camping aanbeveel als doorreiscamping

 • De camping is open van 4 april t/m 31 oktober
 • Je kunt tot 22.30 ’s avonds terecht op de camping. De receptie is open tot 20.00, na die tijd wordt je geholpen door de nachtbewaking. ’s Morgens om 8 uur is de receptie open en kun je uitchecken, maar wanneer je de avond te voren bij de receptie hebt betaald kun je om 6.00 vertrekken.
 • Het restaurant van de camping is het hele seizoen open. in het voor- en naseizoen tot 21.30 en in het hoogseizoen tot 22.30
 • De camping ligt op 6 km. afstand van de snelweg (A9)
 • De camping is in de nacht afgesloten en heeft bewaking

Camping “La Sousta” geeft mij het echte kampeergevoel! Mooi gelegen in een dennenbos waar de opzet niet recht toe recht aan is. Een klein nadeeltje is de verlichting, die is niet optimaal en in het donker is het niet zo simpel om je caravan terug te vinden. Wij bezochten deze camping op zowel onze heen- als terugreis. Bij onze heenreis waren we laat en werden ontvangen door de beveiliging die uitstekend Engels sprak. Bij de vraag of we aangekoppeld konden overnachten, wees hij ons een ruime plaats toe. Omdat we laat waren konden we in het restaurant, dat buiten op een soort van binnenplaats gelegen is, alleen nog kiezen uit een salade of een pizza. Op onze terugreis kozen we weer voor deze camping en dit keer waren we vroeger. Op de zondag na Hemelvaart was het druk op de camping, maar toch kregen wij weer een mooie ruime plaats. Ook in het restaurant, was het volle bak. Waarom het restaurant zo druk bezocht wordt, werd mij wel duidelijk toen ik mijn Franse pasta kreeg, deze was ronduit lekker.

DE FACILITEITEN

 • 4 toiletgebouwen
 • wasmachines
 • zwembad
 • recentelijk aangelegd aqua-fun park
 • fietsverhuur
 • speeltuin
 • diverse sportvelden (voetbal, tennis, basketbal, fitness, p├ętanque
 • winkel met beperkt assortiment
 • restaurant
 • kantine
 • avond entertainment in juli en augustus
 • miniclub in juli en augustus
 • huur accommodaties

TOT SLOT

De camping accepteert zowel de ACSI- als de Camping-Key card.

Buiten het seizoen zijn er aantrekkelijke kortingen.

Pont du Gard op 800 meter.

Centraal gelegen voor diverse uitstapjes in de Languedoc-Roussillon en de Provence.

VOOR MEER INFO

https://www.lasousta.com

plattegrond van Camping La Sousta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *