Home » CAMPING & RESORT SANGULI SALOU ⛱

CAMPING & RESORT SANGULI SALOU ⛱

Toen mijn zus en zwager mij een paar jaar geleden vroegen of we eens een weekje naar  Salou, op de camping waar ze zo enthousiast over zijn, wilde komen, was mijn eerste reactie “Nou, ik geloof niet dat ik iets verloren heb in Salou”. Maar uiteindelijk hebben we er toch een kleine accommodatie gehuurd voor een week en een vliegtuig geboekt.

In de tweede helft van september vertrokken we zonder verwachtingen. De camping verraste me meteen. Niets van het massa gevoel dat ik me had voorgesteld, maar een mooie, gezellige en heel goed uitgeruste camping. Onze kleine stacaravan was eveneens boven verwachting. Het terrasje was uitgerust met een mooi terrasmeublement en kleine dingetjes zoals de aanwezigheid van een pakketje met de nodige zaken voor de afwas lagen in de keuken. Het bed was opgemaakt en badhanddoeken lagen netjes klaar. Helemaal happy zaten we na een tijdje op ons knusse terrasje, uitkijkend op ons mooi straatje. Dit zou wel eens een onverwachte week kunnen worden!

Terras van onze accommodatie Thallasa

En dat werd het. Mijn zus komt hier inmiddels al jaren en nam ons mee naar leuke plekjes in de omgeving. Want mooie plekjes zijn er genoeg. Neem nou Tarragona, dat op zo’n 10 km. van de camping ligt, dat een hele mooie oude binnenstad heeft. Ook Reus heeft een mooi stadscentrum en dan heb je natuurlijk nog Cambrils en Salou. Salou heeft naast een druk uitgaanscentrum ook een prachtige kustlijn met een mooi zandstrand en woeste baaitjes.

Camping Sanguli ligt op de scheiding van Salou en Cambrils, op zo’n 100 meter van het strand. Aan het strand heeft Sanguli een eigen strandbar en ligbeddenverhuur, waar je als gast van Sanguli met korting een bed kunt huren. Sanguli is een grote eersteklas camping met staanplaatsen en diverse soorten accommodaties. De staanplaatsen variëren van 75 m2 tot 145 m2.

Hoewel het een grote camping is heerst er een prettige sfeer.  Veel aandacht wordt besteed aan de gevarieerde bomen en planten. Je ziet er bananenbomen en grote cactussen, maar de eyecatcher is de hoofdweg op de camping die aan weerszijde geflaneerd wordt door hoge palmbomen. Sanguli heeft een voortreffelijk animatieteam, geweldig voor de kinderen maar ook voor volwassenen. Voeg daar nog een de 5 thema-zwembaden aan toe die de camping rijk is, dan is het enige minpuntje dat jouw kinderen er niet meer weg willen!

Sanguli is een camping voor alle leeftijden, van baby’s tot 65 plussers. De sanitaire voorzieningen zijn ruim aanwezig en schoon en ook voorzien van kindertoiletten en baby ruimtes. De vele faciliteiten liggen verdeeld over de camping, waardoor je de meeste zaken vrij dicht in de buurt hebt. Maar wat mij het meest aanspreekt van deze camping is de klantgerichtheid. Hun doel is jou als gast een geweldige en zorgeloze vakantie te bezorgen en daarin slagen ze wat mij betreft met vlag en wimpel.  Wij hebben hier inmiddels dan ook meerdere vakanties doorgebracht, met onze eigen caravan natuurlijk.

 • 5 zwembaden, elk met een eigen thema en verdeeld over de camping. (1 zwembad is ook toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking) Alle zwembaden zijn voorzien van ligbedden.
 • 2 supermarkten en 1 mini supermarkt, bakkerij en souvenirs
 • 3 restaurants, verdeeld over de camping
 • Beach bar en poolbars
 • Take-away
 • Animatie voor diverse leeftijdsgroepen
 • Amfitheater met vroeg in de avond entertainment voor de kleintjes en professionele shows voor de ouderen
 • Diverse sportfaciliteiten
 • Speeltuintjes
 • Doggy-pool (uitlaatplaats voor honden met zwembadjes en douches)
 • Wasserij
 • Carwash
 • Fietsverhuur
 • Treintje

https://www.sangulisalou.com/

8 reacties op “CAMPING & RESORT SANGULI SALOU ⛱”

 1. jeanne van de Kerkhof

  ja is een supercamping wij zijn ook op advies van vrienden afgereisd naar Sanguli
  het is precies zoals je omschrijft Geweldige camping

 2. Het is precies zoals Hannie omschrijft,wij komen er ook al jaren het is een top camping. Ik hoop dan ook van harte dat we dit jaar gewoon weer kunnen/mogen gaan.

 3. Rina van Heuven van Staereling

  Wat een leuke blog!!!! Inderdaad is camping Sanguli een van de mooiste en gezelligste campings van de omgeving! Wij zijn al de oude garde,die al vanaf het prille begin van Sanguli daar kamperen. Uiteraard ook wel eens ergens anders geweest,maar altijd weer terug naar onze oude stek. Hoop dat we weer in het voorjaar kunnen komen,hebben het ontzettend gemist. Tot ziens

 4. Driessens frank

  Echt een topcamping.oud en jong vinden hier hun ding. Komen bijna 30 jaar en hopen dit jaar weer van de partij te zijn. 🤗😎

 5. Hey camping buurman Georges en vrouwtje natuurlijk Het artikel is heel mooi verwoord, en klopt helemaal die tekst , jammer dan wij Een overwintering camping wouden, en daarvoor dieper Spanje regio Alicante getrokken zijn Maar als lente zomer en herfst camping is Sanguli Salou , the best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *