Home » De “Romantische Strasse”🏞

De “Romantische Strasse”🏞

Hebben jullie dat ook, je rijdt over de autobaan richting het zuiden en je tuurt over een weg die maar blijft duren? Als het je niet uitmaakt om er iets langer over te doen en je wilt onderweg een beetje genieten, rij dan eens via de “Romantische Strasse”! Deze loopt van Würzburg tot Füssen, aan de voet van de Fernpas en kun je prima rijden met de caravan. Over deze toeristische route is al veel geschreven, het is een van de bekendste toeristische routes in Duitsland. Je kunt hem op je gemak in etappes rijden om de vele bezienswaardigheden te bekijken, maar als alternatief voor de autobaan is hij ook zeker moeite waard.

De “Romantische Strasse” is een deel van de oude  handelsroute tussen Oostenrijk en Italië en is zo’n 385 km lang. De prachtige middeleeuwse stadjes met hun imposante vakwerkhuizen, de mooie burchten en kastelen stralen vandaag de dag nog de rijkdom van de  handelsroute uit.

Maakt de route zo’n indruk op je, dat je er meer van zou willen zien, aarzel dan niet en blijf  er een paar dagen! Langs de route ligt een tal van campings, een paar ervan hebben we bezocht na een vakantie aan het Gardameer.

PURE ROMANTIEK IN SCHWANGAU

De eerste camping ligt aan het einde (voor ons het begin) van de Romantische Strasse. Bij het plaatsje Schwangau ligt camping Bannwaldsee direct aan het gelijknamige meer. De camping is vrij ruim en biedt een tal van activiteiten, van nordic walking tot Beierse avonden en heeft een voortreffelijk restaurant. De camping is een fijne uitvalbasis voor uitstapjes in de omgeving. Wat wij zeker wilden doen is een bezoek aan het sprookjesachtige Kasteel Neuschwanstein. Dit kasteel werd in 1869 in opdracht van Koning Ludwig gebouwd en trekt nu jaarlijks ongeveer 1.4 miljoen bezoekers. Tja… helaas voor ons kwamen die vele bezoekers kwamen ook met hordes op de dag dat wij het kasteel gingen bewonderen. Het kasteel van binnen bekijken hebben wij dan ook maar aan de grote groepen met mobieltjes op selfie-sticks gelaten. Wij bezochten in plaats daarvan Kasteel Hohenschwangau, dat op loopafstand van kasteel Neuschwanstein ligt.

https://www.camping-bannwaldsee.de/de/

Kasteel Neuschwanstein
Kasteel Hohenschwangau

ROTHENBURG OB DER TAUBER

De tweede camping die wij bezochten is Camping Tauber Romantik en ligt in Rothenburg ob der Tauber. Vanaf de camping loop je via een wandelpad zo naar het oude centrum van dit middeleeuwse vestingstadje. Hier straalt de rijkdom van weleer je zo in het gezicht. Statige huizen afgewisseld met vakwerkhuisjes in gezellige straatjes wanen je zo weer in de middeleeuwen. Wanneer je ook eens eens wilt ronddwalen in dit prachtige stadje, loop dan binnen bij de “Christkindlmarkt”, een must voor de kerstfanaat. Deze imposante kerstwinkel is het hele jaar door open.

https://www.camping-tauberromantik.de/homepage.html

Rothenburg ob der Tauber

Als laatste camping Wertheim-Bettingen in Wertheim. Deze camping is  tevens een doorreiscamping, waar je aangekoppeld kunt overnachten.

Wat verder nog handig is om te weten:

  • De route staat voor automobilisten aangegeven met BRUINE borden.
  • Makkelijk te starten via de A3-E41, neem de afslag Wertheim of Würgburg
  • De aansluiting op de A7-E43 maakt je weer bij Fússen, richting de Fernpass
  • Ga je richting Salzburg dan kun je bij Augsburg de Romantische Strasse verlaten en de A8- richting München volgen.

https://www.romantischestrasse.de

Op het kaartje hieronder vindt je de campings aan de Romantische Strasse. Klik links boven in de balk om de gegevens van de campings te bekijken.

3 reacties op “De “Romantische Strasse”🏞”

  1. Wij hebben de route meermalen gedaan
    Zijn ook op de camping in Rothenburg od Tauber en in Wertheim geweest. Heel mooi ook zijn de campings in Greclingen en Rottenbuch. Bij deze laatste is een bezoek aan Wies met de prachtige kerk zeker de moeite waard

  2. De romantische strasse is een super route, vooral de kleinere pkaatsen zijn erg mooi. Rotenburg ob der Tauer is ERG touristisch, maar de Kerst winkels moet je (even) binnen zijn geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *