Home » DIEFSTALPREVENTIE VOOR DE CARAVAN

DIEFSTALPREVENTIE VOOR DE CARAVAN

Nu de vakantie weer voor de deur staat, geldt dat ook voor de caravan. Helaas zijn campers en caravans maar al te vaak het doelwit van inbraak of diefstal. Om de kans op hierop te verkleinen zijn er diverse mogelijkheden, die natuurlijk al breed uitgemeten zijn, maar voor degene die toch niet met een rustig gevoel slapen wanneer de caravan voor de deur staat, hier nog enkele tips op een rijtje.

DE CARAVAN VOOR DE DEUR 🏡

Bij de meeste verzekeraars en in de caravanstalling is een CCV-goedgekeurd disselslot of wielklem verplicht. Maak er een foto van, wanneer de caravan voor de deur staat. Wanneer je de caravan bij jouw thuis neerzet, kun je hem vastzetten met een ketting aan een boom of lantaarnpaal. Gaat dit niet, probeer je caravan dan in te sluiten, zodat er geen ruimte is om te manoeuvreren. Haal het neuswiel eraf en laat de pootjes uitgedraaid. Laat de caravan zo kort mogelijk voor de deur staan, voor kleine vakanties zou je ook kunnen overwegen om vanuit je caravanstalling te vertrekken.

ONDERWEG 🚗🚌

Wanneer je onderweg een stop maakt en je laat jouw combinatie achter op het parkeerterrein om wat te eten of zo, doe je disselslot op de koppeling. Bij een overnachting onderweg: slaap als het mogelijk is op een camping. Lukt dit niet, slaap op een Autohof (zie mijn bericht bij ONDERWEG). Wat je ook kunt doen is van te voren een camping bellen, die je verwacht te bereiken voor de nacht. Ikzelf heb dit eens gedaan bij een camping in Metz, met de vraag of we om 11.00 uur ’s avond nog terecht zouden kunnen op een specifieke datum. Het werd half twaalf voordat wij er waren, maar werden na een grapje van “gesloten”, heel vriendelijk binnen gelaten.

NOG EEN PAAR TIPS

  • Als je de caravan op de camping verlaat, sluit de ramen dan niet op de ventilatiestand, maar doe ze helemaal dicht.
  • Doe ook het disselslot op de caravan wanneer je op de camping bent.
  • Tegen inbraak kun je een extra veiligheidsslot voor de deur monteren.
  • Laat een licht branden in de caravan, wanneer je er niet bent. (op de camping) en/of zet de radio aan.

Dit zijn natuurlijk allemaal maar hulpmiddelen, maar ook voor de caravan geldt:

1 reactie op “DIEFSTALPREVENTIE VOOR DE CARAVAN”

  1. Hans Koevermans

    Een handige bijkomstigheid met het EP levelsysteem is, dat wanneer de hydraulische poten uitgedraaid zijn de caravan zeer moeilijk te verplaatsen is. Zowel voor de deur als op de camping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *