Home » SPAGHETTI CARBONARA🍝

SPAGHETTI CARBONARA🍝

Deze Spaghetti Carbonara is de Noord-Italiaanse variant, met room en is heel simpel te maken. Het recept is voor 3 tot 4 personen. Neem voor 4 volwassenen 1,5 maal de hoeveelheid.

  • 1 pak spaghetti
  • 100-150 gram gerookte ontbijtspekjes
  • 3 eieren
  • 50 ml. Slagroom of kookroom
  • 150 gram grana padano
  • Zout
  • Zwarte peper uit de molen
  • Herba Mare*
  • Knoflook
  • olijflolie
  • sla voor salade
  • 1 grote schaal
  • flinke hapjespan of
  • pan om spaghetti in te koken

Zet ruim water met zout op. Bak de spekreepjes in wat olijfolie met flink wat zwarte peper en 1 tot 2 teentjes knoflook. Wanneer ze aangebakken zijn het vuur uitdraaien. Als het water kookt, de spaghetti volgens de aangegeven tijd koken. Maak in een grote schaal een mengsel van de eieren, slagroom, de helft van de grana , peper zout en herba mare. Zet de spekjes weer op het vuur. Als de pasta gaar is, afgieten en door de pan met spekjes mengen, De pasta met de spekjes moeten goed heet zijn. Meng de pasta nu door het ei-mengel en serveer direct!

Geef er een salade bij en klaar ben je.

* Herba Mare is een kruidige zoutvervanger die je bij de supermarkt kunt kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *