Home » CAMPING ‘PUNTICA’ ­čĆĽ Een grote parasol aan de kust van Istr├»e

CAMPING ‘PUNTICA’ ­čĆĽ Een grote parasol aan de kust van Istr├»e

Istri├ź is al jaren een geliefde bestemming bij kampeerders. Het mooie schiereiland behoort voor het grootste gedeelte tot Kroati├ź. In de sfeervolle oude kustplaatsjes zoals Rovinj, Vsar en Porec zie je nog steeds de Italiaanse invloeden uit de tijd dat Istri├ź behoorde tot Itali├ź. Het schiereiland heeft een mooi aanbod aan meestal grote campings, waaronder enkele zeer luxe.

FUNTANA

Net onder Porec ligt het kleine vissersdorpje Funtana, waar je geen massatoerisme zult aantreffen. Wat je hier wel vindt zijn diverse goede restaurants, een grote jachthaven, een Aquapark en het Dinopark. De kleine dorpskern is wat hoger gelegen. Vanaf de jachthaven, waar in het seizoen eens in de twee weken een vissersfeest gehouden wordt, kijk je uit op camping “Puntica”.

.

Uitzicht op camping “Puntica” vanuit de jachthaven

Camping “Puntica” in Funtana ligt tussen Porec en Vsar en is een typisch Kroatische camping met 275 plaatsen van 60 m2 tot 120 m2. Vanuit de camping kijk je aan de linkerkant op de jachthaven van Funtana, die je vanuit de achterzijde van de camping zo bereikt. Aan de rechterkant kijk je uit op Camping Bijela Uvala, waar je via een wandelpad naar toe kunt lopen. Omdat de camping grotendeels omgeven is door de zee, zijn er ook veel plaatsen aan het water of met uitzicht op het water. Wanneer je de camping binnenrijdt valt ├ę├ęn ding meteen op: Bomen, de camping is heel schaduwrijk en voor mij is dat een groot pluspunt. Ik zeg altijd maar “de zon kun je opzoeken”. Er zijn een aantal vaste plaatsen die voor het merendeel aan de linkerzijde liggen. Een metamorfose heeft deze camping nog niet ondergaan, iets wat mij eigenlijk wel aanspreekt.

Het restaurant en de supermarkt is nog “oude stijl”, maar wat geserveerd wordt in het restaurant is dik in orde en ook op het gezellige terras kun je terecht voor een drankje en een hapje. Het aanbod van de supermarkt is goed. De camping is goed georganiseerd, ziet er ordelijk en gezellig uit en is een aanrader voor degenen een rustige camping zoeken. Er is GEEN zwembad en GEEN animatie.

Op het terras van de camping

DE VOORZIENINGEN

  • De toiletgebouwen, 2 in totaal, worden goed onderhouden en hebben een paar jaar geleden een face-lift gehad. Naast de toiletten, wastafels en douches, zijn er wasmachines en drogers, een babyruimte, een hondendouche, voorzieningen voor campers en aangepaste voorzieningen voor mensen met een handicap.
  • Er is een restaurant met een terras aan zee, een supermarkt met verse producten.
  • Voor kleine boten is er een trailerhelling.
  • Strand, deels op beton, deels natuurlijk.
  • Fietsverhuur.
  • Gratis Wifi
  • Huisdieren toegestaan

https://www.istracamping.com/nl/camping/puntica

1 reactie op “CAMPING ‘PUNTICA’ ­čĆĽ Een grote parasol aan de kust van Istr├»e”

  1. Mirjam van Santen

    Inderdaad een hele fijne camping waar wij jaren graag kwamen. Met name het gemis aan animatie vonden wij erg prettig…..helaas is de overkant van de baai momenteel “volgebouwd” met verschillende beach clubs waardoor het in de avonden (en nachten) is gedaan met de rust. De camping kan hier weinig aan doen. Heel jammer maar voor ons een reden om een andere keuze re maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *