Home » MET DE AUTO OP VAKANTIE, HOE ZIT HET NU EIGENLIJK?🤔

MET DE AUTO OP VAKANTIE, HOE ZIT HET NU EIGENLIJK?🤔

Vanaf 15 mei 2021 is reizen naar het buitenland weer mogelijk met een groen of geel reisadvies. Voor ons reizigers met een caravan betekent dit op het moment nog niet veel. De meeste landen zijn voor ons nog op slot. En wil je toch naar het buitenland reizen, met een negatieve PCR test, hoe zit het dan onderweg? In de groepen die ik volg kom ik hierover veel vragen tegen.

Er zijn een paar apps en sites waarop je kunt zien hoe de maatregelen en beperkingen zijn op het moment.

REISAPP Ministerie van Buitenlandse Zaken

Reisapp Ministerie van Buitenlandse Zaken

Deze reisapp geeft wereldwijd het reisadvies aan. Met een wereldkaart waar in één oogopslag de landen in de kleurcodes te zien zijn. Ook kun je een lijst maken van je favoriete landen. Wel heb ik gemerkt dat op de wereldkaart niet alles up-to-date wordt bijgehouden. Voor doorreizen vind ik de app wat omslachtig.

https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reis-app-buitenlandse-zaken

NOS OP 3 VAKANTIEPLANNER

Nos op 3 Vakantieplanner

De vakantieplanner van NOS is een overzichtelijke app, die naast de kleurcodes van de (Europese) landen ook in handige blokken aangeeft wat de beperkingen van de voorzieningen in het land zijn. Een groot nadeel is dat met name de oostelijke landen zoals Kroatië en Slovenie er NIET op staan.

https://app.nos.nl/op3/vakantieplanner/#/

ANWB REISWIJZER

Op de site van de ANWB staan in 3 blokken, DICHT, BEPERKT en GROTENDEELS toegankelijk voor vakantiegangers, de maatregelen per land. Wat mij betreft is het de enige site die ook overzichtelijk aangeeft hoe de doorreis mogelijkheden zijn.

https://www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer

ACSI CORONA IN EUROPA

Op de site van ACSI staan de coronamaatregelen en reisadviezen voor de 29 belangrijkste Europese vakantielanden met een kaart van Europa waar inkl eurcodes op staat in welke landen je mag kamperen, ook handig!

https://www.acsi.eu/nl/corona/

Hopelijk zal al deze info niet heel lang meer nodig zijn, met het “digitale groene certificaat” wordt het een stuk simpeler, maar voorlopig is het nog een gepuzzel. Mochten jullie nog een app of site hebben met goede info, dan hoor ik dat graag en zal het aan dit lijstje toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *