Home » HOBBY ‘BEACHY’, DIT NAJAAR IN DE SHOWROOM

HOBBY ‘BEACHY’, DIT NAJAAR IN DE SHOWROOM

Veel caravanners zien graag een grote caravan. Ikzelf heb een voorliefde voor kleinere caravans en toen de eerste berichten kwamen over de Beachy was ik meteen enthousiast. Toen ook de prijzen zo een beetje bekend werden vroeg ik me af wat er dan standaard op en aan zou zitten en wanneer staat hij in de showroom?

Op de Caravan Salon in Dusseldorf wordt hij gepresenteert, de BEACHY ! De Beachy is een op zich zelf staand merk van de Hobby Group en komt in 3 modellen, de 360, 420 en 450. De Beachy is simpele, lichtgewicht en compacte instap caravan, waar goed over nagedacht is. Het model is afgeleid van de eerste zelfgemaakte Hobby caravan. Om die tot een ideale reisgenoot voor de jonge, avontuurlijke kampeerder te maken, heeft Hobby een gerenommeerd technisch ontwerpbureau en een Deense ontwerper aangetrokken, met resultaat, want deze caravan gaat zeker hoge ogen gooien in de markt.

STRANDGEVOEL OP WIELEN

Hobby omschijft de caravan als een “strandgevoel op wielen”, wat je terug ziet in onder meer het houtdecor en de stoffering. Deze is in beachy linnenlook, met natuurlijke kleuren. De brede achterklep, die ook half open kan, geeft je het gevoel buiten te zijn. De 2 de face-to-face banken, nodigen uit om gezellig tijd door te brengen met je gezin of vrienden. Van de banken bouw je een bed voor 3 tot 4 personen, waarbij je één rugleuning als topper over de bankkussens legt. Onder de banken zijn de ruimtes open, zodat je er makkelijk spullen kunt opbergen, op de bodem zijn bevestigingsogen voor ladingzekering aangebracht. De 2 klaptafels zijn zowel binnen als buiten te gebruiken.

BACK TO BASIC ?

Bij de Beachy staat gezelligheid boven luxe. Zo heeft Hobby heeft er voor gekozen om een kookplaat, verwarming en toilet niet standaard in te bouwen, ook om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Wel is een Porta-Potti als optie in de inloopkast verkrijgbaar. In plaats van de kookplaat kun je een los kookelement op het aanrecht plaatsen.

Toch heeft deze Beachy standaard best het een en ander aan boord, zo is de caravan voorzien van een Midi-Heki dakraam. Er is indirecte verlichting in de woonkamer, het  keukenblok en de inloopkast en in de woonkamer hangen led-hanglampen. In de keuken standaard een DOMETIC hybrid koelbox, een schoon- en een vuilwaterjerrycan.  Vliegengordijnen voor de deur, de achterklep en het raam en een decoratief gordijn voor het raam. Een kussenset in linnenlook. 6 organizerboxen van natuurlijk materiaal en 2 organizertassen van vilt. Ook standaard voorzien van 2 USB oplaadpunten.

Aan de buitenkant komt de Beachy standaard met een KNOTT anti-slingerkoppeling, een neuswiel met disselbelastingindicator en wieldoppen op de stalen velgen.

Verder wordt hij standaard geleverd met een bandenreparatieset en een instaptrap.

Een aluminium dissel opbergdoos is als optie verkrijgbaar.

GEWICHTEN EN PRIJZEN

Rijklaar gewicht van 741 – 823 kg.   Technisch toegestaan totaalgewicht van 900 kg. – 1000 kg. Op alle modellen is een laadverhoging naar 1200 kg. mogelijk als optie.

De standaard prijzen gaan van € 13.950,00 tot € 15.950, 00

Meer informatie over de BEACHY op  https://www.beachy.de/en/  * of bij jouw lokale Hobby-dealer.

*prijzen op de site wijken af van de Nederlandse prijzen.

3 reacties op “HOBBY ‘BEACHY’, DIT NAJAAR IN DE SHOWROOM”

  1. Ziet er niet uit. Het uiterlijk zal zeker moeten veranderen wil men dit verkopen. Voor deze budget caravan zijn de prijzen veel te hoog. Nee geen succes !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *