Home » OPBOUWEN EN AFBREKEN TE VEEL GEDOE ?😓

OPBOUWEN EN AFBREKEN TE VEEL GEDOE ?😓

Veel kampeerders schaffen hun eerste caravan aan met een bescheiden uitrusting, maar na een aantal jaren heb je er zoveel bijgekocht wat je zo handig of mooi leek, een extra luifel aan de voortent, mooie relaxstoelen, kastjes in de voortent en ga zo maar door! Tot het moment komt dat je je realiseert dat je het niet redt om binnen een dag alles op te bouwen en weer af te breken. Was dat eigenlijk helemaal jouw idee van kamperen niet? Misschien is het een idee om er eens bij stil te staan wat je eigenlijk nodig hebt voor een geslaagde vakantie.

VOORTENT OF LUIFEL ?

Wanneer je een seizoen plaats hebt is een all-season voortent zeker aan te bevelen, maar voor weekendjes en vakanties zijn er tal van mogelijkheden om het jezelf makkelijker te maken.

Een multifunctionele luifel is eigenlijk een dichte luifel waar je een voorfront in kunt ritsen. Het verschil met een voortent zit in het doek, dit is aanzienlijk lichter dan bij een all-season voortent. Een all-season voortent heeft een gewicht van 40 tot 50 kg., een multifunctionele luifel zo ’n 20 tot 30 kg. je kunt de luifel in delen opzetten, maar net wat je nodig hebt. Neem je een carbon X (of fiber tech ) frame dan is het opzetten nog eenvoudiger. Veel stokken zitten al aan elkaar d.m.v. elastiek en de verbindingsstukken zijn in de juiste vorm.

Het opzetgemak van de opblaasbare voortent zit uiteraard in het opblaassysteem. de meeste buizen zitten in de voortent gemonteerd en blaas je op met de bijgeleverde luchtpomp. de gewichten liggen tussen de 28 en 38 kg.

Wil je het wat simpeler, dan kun je ook een luifel (met zijwanden) aanschaffen, meestal zijn de zijwanden er uit te halen. gewichten van 10 tot 20 kg.

Wil je in no-time staan, dan is een zakluifel of een cassetteluifel wat voor jou. Een zakluifel gaat door de voortentrail van de caravan, terwijl een cassetteluifel vast op de caravan wordt gemonteerd. Deze luifels zijn erg populair en kun je dan ook kopen met een tal van accessoires, van zijstukken tot complete tenten.

MIJN TIPS😉

  • neem niet meer mee aan stoelen, stretchers en tafels dan wat je kwijt kunt onder de banken of het bed
  • haal je caravan een keer leeg en leg alleen de spullen terug die je denkt nodig te hebben
  • overweeg of een luifel met meer opzet gemak iets voor jou is
  • op YouTube staan veel filmpjes met opzetinstructies van caravanvoortenten en luifels

LINKS

https://www.isabella.net/nl-be/home

https://www.baxrecreatieshop.nl/

http://www.campoozcaravanning.nl

https://www.starcamp.nl/

https://www.obelink.nl/

https://walker.nl/

https://www.dometic.com/nl-nl/outdoor/nl/producten/koelen-of-verwarmen/voortenten-en-luifels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *