Home » WELKE CARAVANVEZEKERING PAST BIJ JOU?šŸ¤”

WELKE CARAVANVEZEKERING PAST BIJ JOU?šŸ¤”

Een caravanverzekering afsluiten lijkt simpel, maar wanneer je jezelf er in verdiept kom je er al snel achter dat elke verzekeraar zo zijn eigen voorwaarden en pakketten heeft. Uiteraard heeft elke verzekering de standaard voorwaarden om de schade te vergoeden, die voor zich spreken. Er zijn verschillende soorten verzekeringen voor de caravan, die hieronder aangegeven staan..

Schade die de caravan toebrengt aan anderen is standaard verzekerd op de WA verzekering van het trekkende voertuig, indien aangekoppeld in de landen vermeld op de groene kaart. In sommige landen en indien het gewicht van de caravan zwaarder is dan 750 kg. is een aparte groene kaart voor de caravan verplicht.

Bij een verzekering tegen nieuwwaarde is de caravan voor een aantal jaren verzekerd tegen de cataloguswaarde van de caravan op het moment van aankoop. De termijn van de nieuwwaarde verzekering verschilt per verzekering. Dit kan een verschil van een aantal jaren zijn!

Ben je niet de eerste eigenaar van de caravan, maar wil je hem toch goed verzekeren, kun je de caravan (niet bij alle verzekeraars) verzekeren tegen de aanschafwaarde. Ook deze termijn verschilt per verzekering

Bij een verzekering tegen dagwaarde keert de verzekeraar maximaal de dagwaarde van de caravan uit.

Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken, hebben de verzekeraars in hun standaard pakket lang niet allemaal dezelfde schadevergoedingen opgenomen. Op het lijstje hieronder zie je een paar relevantie verschillen in het pakket.

VERZEKERAARSTALLING IN HET BUITENLANDHAGELSCHADEOVERSTROMING
ACSI BIJ  ERKEND STALLINGSBEDRIJF OF CAMPING
MET PERMANENTE BEWAKING
AANVULLENDJA
ANWBJAAANVULLEND
AON BENELUX EN 100 KM. V/D GRENS DUITSLAND AANVULLEND
AVECOJAAANVULLENDJA
CENTRAAL BEHEERJAJA
CKE (CAMPING KEY)JA
DE GOUDSEAANVULLENDAANVULLEND
HEMABENELUX EN 100 KM. V/D GRENS DUITSLANDAANVULLENDJA
INSHAREDBENELUX EN DUITSLANDAANVULLENDJA
INTERPOLISJAAANVULLEND
OHRAIN OVERLEGJAJA
UNIGARANTBENELUX EN DUITSLANDJAAANVULLEND
UNIVƉBENELUX EN DUITSLAND. ALLE LANDEN OP DE
GROENE KAART IN BEWAAKTE STALLING
AANVULLENDJA
VvAABENELUX EN 100 KM. V/D GRENS DUITSLAND.
BUITEN DE BENELUX IN ERKENDE STALLING OF
CAMPING MET PERMANENTE BEWAKING
AANVULLENDJA
ZLMALLEEN IN BINNENSTALLINGJAJA

VOORTENT EN INBOEDEL

Bij een enkele verzekeraar is de voortent standaard in de dekking opgenomen, maar bij de meeste verzekeringen kun je de voortent en inboedel in de aanvullende verzekering meeverzekeren.

DE BANDEN

Bij de meeste verzekeringen mogen de banden niet ouder zijn dan 6 jaar. Hoe oud jouw banden zijn kun je zien op de band, daar staat een DOT code op. De eerste 2 cijfers staan voor de maand van productie en de laatste 2 voor het jaar van productie, in de afbeelding hieronder is de DOT-code FEBRUARI 2017.

DOT CODE

BEVEILIGING

Een goedgekeurd disselslot of wielklem is bij elke verzekeraar verplicht wanneer de caravan niet in de stalling staat. Bij sommige verzekeringen zijn beide verplicht bij een bepaalde waarde van de caravan.

Zoals je in het tabelletje hierboven van de verschillende verzekeraars kunt zien, zijn er nog al wat verschillen in het standaard pakket. Wat me opviel is dat toch wel enkele verzekeringen bij permanente stalling in het buitenland de caravan verzekeren. Aan de andere kant zijn er verzekeringen die geen dekking geven bij een overstroming. Mocht van een bepaalde verzekering meer weten, klik dan op de link van de betreffende verzekeraar.

Rest me nog jullie veel schadevrije jaren toe te wensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *