Home » SANT ANTONI DE CALONGE

SANT ANTONI DE CALONGE

Familiebadplaats aan de Costa Brava

Sant Antoni de Calonge, ligt op zo’n 100 km van de Spaanse grens, tussen Palamos en Platja d’Aro en bestaat uit twee delen, het middeleeuwse stadje Calonge, dat 4 km. landinwaarts ligt en Sant Antoni, het toeristische gedeelte aan de kust. Diverse keren hebben wij hier onze zomervakanties doorgebracht en niet zonder reden. Het is een gezellige badplaats die zich vooral richt op gezinnen. De eerste aanblik zal je waarschijnlijk niet zo aanspreken, maar die zul je ook snel vergeten wanneer je hier je pootjes hebt uitgedraaid. Sant Antoni de Calonge heeft namelijk heel wat te bieden.

DE STRANDEN

Aan de kust van Sant Antoni ligt een uitgestrekt breed zandstrand.  De zee loopt hier heel langzaam af en is dus ideaal voor kleine kinderen. Verder is het strand uitgerust met veel diensten zoals een strandwacht, eerste hulp, een babyruimte, een strandkinderclub, douches, toiletten en natuurlijk vind je hier een tal van terrasjes die langs de lange en gezellige wandelboulevard liggen. Vanaf het strand zie je aan je rechterzijde in de verte de “Torre Valentina”. Hier gaat het brede zandstrand over in rotspartijtjes en mooie kleine strandjes.

Torre Valentina

DE LIGGING

Vanuit Sant Antoni zijn heel wat uitstapjes te maken die op een steenworp afstand liggen bijvoorbeeld Calella de Palafrugell, een van de mooiste vissersplaatsjes aan de Costa Brava. Of het historische plaatsje Pals. Maar ook Barcelona of Figures, waar je het Dali museum kunt bezoeken is zeker de moeite waard.

DE CAMPINGS

In Sant Antoni zelf zijn drie campings

 • EUROCAMPING deze ligt aan de rotonde op loopafstand van het strand en supermarkten en is een camping met veel faciliteiten en diensten, zoals een wellnesszwembad, een waterpark, restaurant, animatie en een excursieprogramma
 • CAMPING COSTA BRAVA ook deze ligt aan een rotonde, is op loopafstand van het strand en supermarkt. De camping heeft een zwembad, een restaurant en animatie.
 • CAMPING PLA DE LA TORRE de camping ligt ca. 1 km. van zee, is een kleinere camping zonder zwembad en animatie, heeft geen restaurant, wel een bar en vers brood is verkrijgbaar op de camping

Net buiten Sant Antoni liggen nog eens drie campings bij elkaar, waar de campinggasten van deze campings het mooie strandje delen.

 • CAMPING INTERNACIONAL DE CALONGE  een grote terassencamping met twee zwembaden, een restaurant, animatie en een excursieprogramma. Op diverse plaatsen heb je een geweldig uitzicht over de zee. Om het strand te bereiken ga je over een loopbrug de weg over en dan met de trap naar beneden.
 • CAMPING CALA GOGO eveneens een grote terassencamping gelegen naast camping Internacional de Calonge, met ongeveer dezelfde faciliteiten. Het strand is te bereiken via een tunnel onder de weg of met het treintje.
 • CAMPING TREUMAL deze camping ligt aan de andere kant van de weg, direct een het strand. De camping heeft een restaurant en animatie heeft geen zwembad, maar wel een klein peuterbad.

Van de campings hierboven hebben wij er twee bezocht. De Eurocamping en Camping Internacional de Calonge.

Sant Antoni in een notendop

 • Een veelzijdige badplaats met een gemoedelijke sfeer.
 • Ligt heel centraal aan de Costa Brava
 • Heeft een strand wat uitermate geschikt is voor kleine kinderen
 • Heeft veel activiteiten voor kinderen in het seizoen
 • Heeft naast het grote strand ook kleine baaitjes met strandjes
 • Heeft gevarieerde campings

DE CAMPINGS

Op het kaartje hieronder zie je de ligging van de campings. Helemaal links van de balk op het venstertje met het pijltje drukken om de gegevens en de website van de camping te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *