Home » HET MEER VAN CALDONAZZO

HET MEER VAN CALDONAZZO

In de Italiaanse provincie Trentino ligt het Meer van Caldonazzo in Valsugana. Het meer is zo’n kleine 5 km. lang en is het warmste Alpenmeer, dat in de zomer een temperatuur van 24 tot 26 graden kan bereiken. Dat het Meer van Caldonazzo en het ernaast gelegen Meer van Levico zijn onderscheiden met de internationale blauwe vlag voor de kwaliteit van het zwemwater en de netheid van de stranden, maakt het meer een ideale bestemming voor een veelzijdige zomervakantie.

Rond het meer zijn 2 Lido’s, aan de noord- en zuidoever. Naast de Lido’s zijn er diverse vrije strandjes waar je met je eigen ligbed of badlaken kunt vertoeven. De vrije strandjes hebben in de maanden juli en augustus een badmeester, die de veiligheid van de badgasten in de gaten houden. Ook restaurants en terrasjes zijn er volop te vinden, sommige met een speeltuin voor de kinderen. Wanneer je een terrasje pikt aan het meer zal je niet achterover slaan van de prijs. Die zijn er heel redelijk en dat geldt ook voor de menukaart.

Op het meer kun je verschillende watersporten uitoefenen, zoals kanoën, surfen, zeilen en waterskiën. Daarnaast kun je er ook vissen en uiteraard zwemmen. Motorboten tot 4 pk kun je huren in Caldonazzo en mocht je een zeil- of waterskicursus willen volgen, ook dat kan op diverse plaatsen aan het meer. Elk jaar in augustus wordt er de “Palio dei draghi “de drakenboot competitie georganiseerd.

Valsugana is ook een paradijs voor fietsers, of je nu op een gewone fiets, een mountainbike, of op een wielrennersfiets wilt fietsen, voor elke categorie zijn er routes. Zo is er bijvoorbeeld een fietsroute aangelegd van 80 km. lang, die gaat van het Meer van Caldonazzo tot Bassano del Grappa. Een uitgebreide beschrijving van de diverse routes en de moeilijkheidsgraad vindt je op de site van Valsugana in de link hieronder.

Wanneer je een vakantie doorbrengt aan het Meer van Caldonazzo, is er naast de belevenissen op het water, natuurlijk de geweldig mooie omgeving. Rijd eens door de omliggende bergen, waar je verrast zult worden door de charmante bergdorpen en de mooie natuur. En daarvoor hoef je niet ver te gaan. Bij Pergine kun je naar de Panarotta rijden, een berg die 2000 meter hoog is en waar in de winter wordt geskied. Bij Borgo begint de Passo Manghen en bij Calceranica kun je naar Folgaria rijden, een plaats in het Fiorentini skigebied. En vanuit Trento kun je naar de Monte Bondone rijden.

Mooie steden en dorpen zijn er volop, het toeristische Levico al therme, een kuuroord aan het meer van Levico.

Pergine, een stadje ten noorden van het meer, met een mooi historische centrum en Castel Pergine dat boven op een heuvel staat, is nu in gebruik als hotel en restaurant. Loop eens door de Via Maier, een straat met huizen in renaissancestijl.

Ook de stad Borgo heeft een kasteel, Castel Telvana, dat neerkijkt op de mooie stad.

En dan er is natuurlijk de hoofdstad van Trentino, Trento. De stad heeft zijn oorsprong in het jaar 1027 en is een stad met veel historische bouwwerken en een oud, levendig en gezellig centrum. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

De campings rond het meer liggen veelal direct aan het meer of op loopafstand van het Meer. Er zijn campings in diverse categorieën. Op het kaartje hieronder zie je waar de campings liggen. Wanneer je klikt op het icoontje zie je de gegevens van de camping.

Vind je dit een leuk bericht, geef dan een 👍 op mijn facebookpagina!

https://www.visittrentino.info/it

https://www.visitvalsugana.it/it/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *